^Back to Top
facebook

Állatokért.hu

Segítség Nekik, Tőlünk

Állatokért.hu - Segítség Nekik, Tőlünk Az oldal célja a talált állatok orvosi ellátásának és biztonságos elhelyezésének segítése. Egy gyűjtemény az állatvédő szervezetekről, orvosokról, segítőkről.

Magyar Macskavédő Alapítvány

Értékelés:
(4 szavazat)

 

Az alapítvány céljai abból a felismerésből indulnak ki, hogy 
- becslések szerint, Magyarországon hárommillió körüli az állandó kóbormacska állomány,
- a lakosság jelentős része nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel állatvédelem és felelős állattartás terén,
- a macskatartással kapcsolatban sok tévhit és még több tudatlanság tapasztalható
- a nem fajtatiszta macskákra sok esetben fogyó haszonállatként vagy emberi szórakoztatásra alkalmas eszközként tekintenek, így a méltó életkörülmények és az életük erkölcsi értéke nem létező fogalmak

Az alapítvány áltatános célja, hogy meghonosítsa a kulturált és felelős macskatartás elveit a társadalom minden szintjén, felhívja a figyelmet a lakosság lehető legszélesebb körében az elszaporodott házimacska állományra és az ivartalanítás fontosságára, érzékennyé tegye a társadalmat a macskafaj, mint értelmes, érzésekkel bíró, szenvedésre képes élőlény iránt, erkölcsi felelőséget ébresszen a macskák és minden élőlény iránt, illetve ezekre az elvekre tanítsa és nevelje a jövő nemzedéket.

Az Alapítvány részletes céljai:

6.1./ A magyarországi kóbor macska állomány tartós és huzamos csökkentése humánus eszközökkel, az állatvédelmi törvény szellemében, elsősorban ivartalanítási kampányok megszervezése, kivitelezése és támogatása által, másodsorban az elhagyott, kidobott, kóbor macskák ideiglenes befogadása, szocializálása, orvosi ellátása és örökbeadása által.

6.2/ A nem kívánt házimacska szaporulat tartós és huzamos csökkentése, felvilágosító kampányok és ivartalanítási akciók megszervezése, kivitelezése és támogatása által.

6.3/ A macskatenyésztői tevékenység szigorúbb ellenőrzése, az áltenyésztők és szaporítók leleplezése és felelőségre vonása.

6.4/ Civil macskamentők támogatása annak érdekében, hogy a kóbor, kidobott, elhagyott macskák létszáma csökkenjen, konkrétan a macskák befogásához, ivartalanításához, orvosi ellátásához, ideiglenes vagy végleges örökbeadásához való anyagi és nem anyagi jellegű segítség nyújtás.

6.5./ Együttműködés más országos és külföldi állatmentő szervezetekkel a kóbor, kidobott, elhagyott macskák érdekében, konkrétan információ és tapasztalatcsere, segítség közvetítés, anyagi és nem anyagi jellegű támogatás életmentéshez, ivartalanításhoz, örökbeadáshoz. 

6.6./ A magyar lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása és felvilágosítása a felelős macskatartásról, az állatvédelmi törvényben foglalt kötelezettségekről és a törvény megszegésének jogi következményeiről.

6.7./ Oktató, felvilágosító kiadványok szerkesztése, terjesztése, weboldalak és más online informatikai eszközök üzemeltetése amelyek a macskafaj jobb megismerését és elfogadását célozzák, hasznos információkkat szolgálnak a macskatartóknak és felkészítik a fiatal generációt az állatvilág iránti tiszteletre és védelemre.
6.8./ Külföldi törvények, rendeletek, gyakorlati példák tanulmányozása az állat- és macskavédelemmel kapcsolatban, esetleges törvényjavaslatok, törvénymódosítások előkészítése, benyújtása.

6.9./ A magyar társadalom minél szélesebb körű rétegének bevonása az állatvédelmi tevékenységbe.

7. Az alapítvány tevékenysége:

7.1./ Az alapítvány céljainak elérése érdekében anyagi és tárgyi adományokat gyűjt, üzleti és civil partnereket, szponzorokat keres a tevékenységek végrehajtásához, népszerűsítéséhez.

7.2./ Együttműködik az állatorvosi szakmával:
- kóbor, elhagyott, kidobott, valamint olyan gazdás macskák ivartalanítása érdekében, melyeknek gazdája hátrányos szociális körülmények között él, így nem áll rendelkezésére anyagi keret az ivartalanítás finanszírozásához, azonban hajlandó rá
- a kóbor, elhagyott, kidobott macskák orvosi ellátásában, oltásában, chippezésében

7.3./ Együttműködik a helyi Önkormányzatokkal a kóbor macskakolóniák felkeresésében és azok gondozásában, úgy mint ivartalanítás, élelmezés, macskamenedékek kiheyelyezése, orvosi ellátás, oltás, chippezés, ideiglenes vagy végleges örökbeadás.

7.4/ Együttműködik a hatóságokkal az állatvédelem területén felmerülő kérdésekben: feljelentést tesz az állatvédelmi törvénybe ütköző tevékenységekről, segíti a hatóság nyomozati munkáját, képvisel civil állatvédőket. 

7.5./ Együttműködik oktatási intézményekkel, melyeken keresztül oktatási anyagokat terjeszt és előadásokat szervez az állatvédelem és a felelős állattartás témakörében. Javaslatokat tesz a fenti témakörök oktatásba való beillesztéséről. 

7.6./ Segíti hátrányos szociális helyzetben élő macskatartók egyedeit, élelmezéssel, vakcinázással, orvosi ellátással, ivartalanítással, chippezéssel.

7.7./ Marketing, PR, promóciós és reklám tevékenységet végez, weboldalt üzemeltet, valamint statisztikai adatokat gyűjt és kezel.

7.8./ Rendezvényeket szervez vagy olyan rendezvényeken jelenik meg, amelyek a kitűzött céljaival összhangban vannak, azoknak megvalósítását szolgálják.

7.9./ Önkénteseket toboroz a célok eléréséhez, a fenti tevékenységek elősegítéséhez.

További információk

Tovább a kategóriában: « Cicamentő Angyalok